Επιλογή Γλώσσας

Video

ο καιρός στο Πόρο

 

Πόρος & Θέα

porosview-4.jpg
Περιοχή PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Γαλατάς είναι μια πολύ όμορφη και γραφική παραθαλάσσια κωμόπολη, απέναντι από τον Πόρο, που συνδυάζει την ηρεμία για διακοπές και το κοσμοπολίτικο περιβάλλον του Πόρου για διασκέδαση.

Στην παραλία υπάρχουν ταβέρνες, ουζερί, μεδεζοπωλεία, ψητοπωλεία, πιτσαρίες, καφετέριες και bar..

Ο Γαλατάς προσφέρεται για κάθε είδος τουρισμού. Υπάρχουν supermarket, mini-market, αρτοποιεία, κρεοπωλεία και ψαράδικα. Υπάρχει Σχολή Σκι, για αρχάριους και για προχωρημένους, κοντά στην παραλία του Γαλατά.

Στο Γαλατά θα βρείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, ποδήλατα ή μοτοποδήλατα για να εξερευνήσετε το νησί του Πόρου και την περιοχή του Γαλατά.

Ξεκινώντας από το Γαλατά και παίρνοντας δεξιά το δρόμο για την Τροιζήνα σε 3χλμ. περίπου υπάρχουν οι Βασιλικοί τάφοι της Μαγουλάς. Πρόκειται για τάφους των Μυκηναϊκών χρόνων, οι οποίοι είναι θολωτοί.

Συνεχίζοντας, έξω από το χωριό της Τροιζήνας, βρίσκονται τα ερείπια της Αρχαίας Τροιζήνας πατρίδας του μυθολογικού ήρωα Θησέα. Τα αρχαιολογικά ευρήματα βρίσκονται στο Μουσείο του Πόρου.

Συνεχίζοντας από την Αρχαία τροιζήνα θα συναντήσετε το Διαβολογέφυρο, μια απόκρημνη περιοχή με άγρια ομορφιά. Είναι μια πανέμορφη χαράδρα με πλούσια βλάστιση, γεμάτη από πικροδάφνες και αιωνόβια δέντρα και πλατάνια. Στο βάθος της τρέχει ένα μικρό ποτάμι, το οποίο κατεβαίνει από τα βουνά δημιουργώντας σε ορισμένα σημεία του μικρές λίμνες, ανάμεσα από τεράστια βράχια.

Ξεκινώντας πάλι από τον Γαλατά και πηγαίνοντας προς τα αριστερά, φθάνουμε στο Λεμονοδάσος, μια μεγάλη περιοχή γεμάτη από λεμονιές με πολλά νερά και νερόμυλους. Από ψηλά η θέα που παρουσιάζει το Λεμονοδάσος είναι πανοραμική. Είναι ένα δάσος, πάνω απο 30.000 λεμονιές και πορτοκαλιές με διάσπαρτες ταβερνούλες ανάμεσα σε καταπράσινες λεμονιές και πορτοκαλιές που μοσχομυρίζουν και αποτελούν ιδανικό τόπο για ρομαντικούς περίπατους.

Κάτω από το Λεμονοδάσος βρίσκονται οι Αλυκές, μία πολύ όμορφη οργανωμένη αμμουδερή παραλία με πολύ όμορφες ταβέρνες.

Απέναντι από τις Αλυκές βρίσκεται το νησάκι Μπούρτζι με το μικρό κάστρο του, που κτίστηκε το 1827 από το Βαυαρό φιλέλληνα Κ.Έιντεκ, για την προστασία του λιμανιού. Μπορεί να το επισκεφθεί κάποιος κολυμπώντας. Από το κάστρο του οι Ποριώτες έλεγχαν τα πλοία που ερχόντουσαν από την Ύδρα. Σήμερα είναι ακατοίκητο.

 

 

Είπαν για εμάς

 

"Ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη φιλοξενία!"

Ειρήνη

9-6-2013

-------------

Πανέμορφο δωμάτιο, υπέροχη θέα!! Εκπληκτική δουλειά έχετε κάνει!!!

Περάσαμε υπέροχα και σας ευχαριστούμε!!!

Δημήτρης

--------------

...περισσότερα

Copyright © 2010-2019 porosview.gr
Supported by
i-access - επισκευές υπολογιστών